W dniach 7-8 marca do Concordia Design zawita najlepsza azjatycka kuchnia. Przez dwa dni odbywać się tam będzie kulinarne święto, które każdy miłośnik azjatyckiej kuchni powinien odwiedzić.
W czasie trwania festiwalu do Poznania zjadą się wystawcy z całej Polski. Zabiorą nas w prawdziwą kulinarną podróż po rożnych zakątkach Azji. W Concordia Design pojawi się strefa słodkości ryneczek z oryginalnymi produktami prosto z dalekiego Wschodu oraz strefa piw rzemieślniczych. Z uwagi, iż wydarzenie odbywa się w czasie Dnia Kobiet przygotowana zostanie również specjalna strefa dla płci pięknej.
Będzie to idealne wydarzenie dla osób ceniących sobie niebanalne smaki i lubiących kulinarne eksperymenty. Kuchnia chińska, koreańska czy wietnamska? Festiwal azjatycki to idealna okazja do spróbowania dań z różnych zakątków Azji oraz poznania nowych potraw. Miłośnicy słodkości zapewne rzuca się na baklavę, czy tajskie lody. Wielbiciele indyjskiej kuchni nie odmówią sobie carry, a chińskiej tradycyjnych pierożków.
Festiwal azjatycki to także gratka dla miłośników alkoholi rzemieślniczych. Pojawią się piwa dedykowane kuchni azjatyckiej. Organizatorzy przygotują również coś dla fanów wina – czekać będzie ogromny wybór: białe, różowe, czerwone, a nawet niebieskie! Słodkie, wytrawne i musujące. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Podczas imprezy zostanie wybrany Smak Azji 2020! Jury, w skład którego wejdą przedstawiciel blogów kulinarnych, sprawdzą co jest numerem jeden na festiwalu i wybiorą najsmaczniejsze danie wydarzenia! Główne kryteria oceny to: prezentacja, smak, jakoś składników, kreatywność oraz zapach. Na najlepszego wystawcę czekają nagrody.
Concordia Design, ul. Zwierzyniecka 3 w Poznaniu
7-8.03.2020 r.
12:00-19:00