
RestaurantWeek w Poznaniu: Jesień smaku i nowości!
Największe wydarzenie kulinarne w Polsce powróciło w edycji „From Foodies For Foodies”. Od 7 października do 19 listopada Poznań stanie się stolicą smaku, a restauracje zaprezentują autorskie, trzydaniowe menu, kuratorowane przez pasjonatów jedzenia. To ich rekomendacje wyłoniły najlepsze lokale na festiwalowej mapie.
Nowe menu i kulinarni eksperymentatorzy
W menu festiwalowym nie zabraknie kulinarnej różnorodności. Będzie można spróbować zarówno klasyków w nowoczesnym wydaniu, jak i odważnych eksperymentów, takich jak burger z ośmiornicą czy dyniowe ravioli z lodami z koziego sera.
Poznańskie restauracje na RestaurantWeek® 2025
W festiwalu biorą udział, m.in.:
- Bankcook Stary Rynek
- BulwaR
- Butta La Pasta
- Dubrovnik
- Galeria Smaku
- Gusto di Napoli
- Habeshawi Ethiopian Café & Restaurant
- La Planete Food & Wine
- Lavenda food&cake
- Weranda Caffe
- Zielona Weranda
Pełna lista i rezerwacje dostępne są na stronie festiwalu.
BreakfastWeek i ceny
Równolegle odbywa się BreakfastWeek, gdzie w wybranych śniadaniowniach można spróbować menu na bazie napojów roślinnych Alpro w cenie 35 zł.
Trzydaniowe menu na RestaurantWeek kosztuje 69,99 zł.