Trwa kolejna edycja festiwalu BreakfastWeek, który zaprasza do celebrowania najważniejszego posiłku dnia. To idealna okazja, by odkryć miejsca, w których poranki smakują wyjątkowo – niezależnie od tego, czy szukasz szybkiego, sycącego posiłku przed pracą, czy planujesz weekendowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi.

W tej edycji Festiwalu świętujemy poranki pełne smaku, prostoty i bliskości. Do 19 listopada najlepsze poznańskie śniadaniownie serwują popisowe menu w specjalnej, festiwalowej cenie. Partnerem wydarzenia jest Alpro, dlatego energii doda Ci łagodna, kremowa kawa na roślinnym napoju, idealnie komponująca się z festiwalowymi przysmakami. Pora zarezerwować stolik na BreakfastWeek.pl i zacząć dzień dokładnie tak, jak lubisz – od swojego śniadaniowego rytuału!

Poznańskie Perełki Pełne Smaku

Sprawdź, które miejsca przygotowały wyjątkowe kompozycje, pomagające odkryć Twój “składnik poranka”:

  • Grono: To miejsce, gdzie sezonowe smaki łączą się z międzynarodową swobodą. Podczas BreakfastWeek masz szansę spróbować wyśmienitej grzanki z szarpaną wieprzowiną, jajkiem sadzonym i chipotle majo. Dla miłośników wege przygotowano wersję z konfitowanym czosnkiem, kremowym serkiem z fetą, zapiekanymi pomidorami i czarnymi oliwkami.

  • Słodko Słona Cafe (ul. Wodna 24): Obowiązkowy punkt na mapie miasta, który serwuje śniadania będące małymi dziełami sztuki. Można tu skusić się na bajgiela z pieczoną piersią z kaczki i musem jabłkowym lub na słodkie tosty francuskie na maślanej brioche z serkiem ricotta i pomarańczą.

  • Moment Cafe (ul. Marcelińskiej 94/207): “Córka” restauracji Obfitość, serwująca najmodniejsze śniadania w spokojnej, kameralnej atmosferze. W menu festiwalowym znajdziesz wytrawne gofr y z pieczonym kurczakiem i sosem gorgonzola oraz kremową brioszkę z jajem poche, smażonym boczniakiem i sosem holenderskim.

  • PANiKA Focacceria (ul. Klasztorna 21): Idealne miejsce na poranek pełen słońca i włoskich aromatów, stworzone z pasji do focacci i kultury picia kawy. W karcie czeka puszysta focaccia z soczystą, długo gotowaną łopatką wieprzową i mozzarellą, a w wersji wege – z kremowym pesto z suszonych pomidorów i pieczoną dynią hokkaido.

  • Bakery & Bistro by Kandulski (ul. Strzeszyńskiej 64): Ukryte bistro z kameralną atmosferą i kreatywnym podejściem do śniadania. Spróbujesz tu m.in. zapiekanego tosta z szarpanym kurczakiem w sosie barbecue lub pełną jesiennych aromatów kanapkę z pieczoną dynią, hummusem i gorgonzolą.

Rezerwacje i Kulturalne Odkrywanie Smaków

Nie zwlekaj – najlepsze stoliki w Poznaniu i innych miastach (Kraków, Warszawa, Trójmiasto, Szczecin, Wrocław, Śląsk) szybko znikają!

Rezerwuj stolik już teraz na stronie https://BreakfastWeek.pl lub przez platformę https://app.rclb.pl.

BreakfastWeek, podobnie jak siostrzany RestaurantWeek®, potrwa do 19 listopada, dając Wam czas na celebrowanie swojego śniadaniowego rytuału. Warto pamiętać, że RestaurantWeek® to największe biletowane wydarzenie w kraju oraz jeden z największych Festiwali restauracyjnych na świecie. Od ponad 10 lat wspiera on promowanie w Polsce kultury Foodie, umożliwiając wspólne odkrywanie smaków przy restauracyjnym stole. Cena za to wyjątkowe, trzydaniowe doświadczenie (przystawka, danie główne, deser) zaczyna się od 69,99 zł (+ opłata rezerwacyjna) i wymaga rezerwacji dla minimum dwóch osób, co sprzyja dzieleniu radości z bliskimi, zgodnie z ideą #FromFoodiesForFoodies. Do zobaczenia przy stole!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *